Wereldwijde “Pleite Pandemie” met ongekende vernietiging welvaart begonnen

Van Xandernieuws: De totale economische vernietiging (door de linksgroenliberale klimaatelite) bedraagt $ 30 biljoen, één derde van het wereldwijde BNP

De vermoedelijk ergste pandemie die de mensheid ooit heeft meegemaakt is begonnen. Wij noemen deze alvast de ‘Pleite Pandemie’, die in de komende jaren een opzettelijke, nog nooit eerder geziene en niet te stoppen vernietiging van de welvaart en daarmee het welzijn van de bevolking (ook de Nederlandse) zal veroorzaken. U denkt werkelijk nog steeds dat de economie een simpele aan/uit knop heeft, en alles over een paar maanden weer z’n oude gangetje draait? Dan zult u van een ijs- en ijskoude (lockdown)kermis thuiskomen.

Hotel met 78 kamers in Volendam – failliet. Sporthuis Pim Doesburg – failliet. Bouwbedrijf in Grolloo – failliet. Fietsenverkoper in Coevorden – failliet. Hotel met 44 kamers in Koudum – failliet. Uitzendbureaus, bouwbedrijven, schilders, kledingzaken, apotheken, cafés en restaurants, standbouwers, installateurs, toeleveranciers, transporteurs, stukadoren – failliet. Al 100.000 Nederlandse jongeren kwamen in april zonder werk te zitten. Het aantal mensen met werk daalde in één maand met 160.000.

De eerste slachtoffers van deze linksgroenliberale lockdown-staatsgreep

Nee, veel mensen zullen er niet wakker van liggen, totdat ze gaan beseffen dat dit slechts de eerste slachtoffers zijn van deze linksgroenliberale lockdown-staatsgreep, de eerste druppels die door de dijk heen lekken, en de voorbode zijn van een monsterachtige tsunami die tientallen procenten van de complete economie zal wegvagen.

We herhalen het nog maar eens: er bestaat géén aan/uit knop voor de economie. Deze bewust in gang gezette kettingreactie, voor een virus dat statistisch* niets meer dan een gemiddelde griep is (* puur medisch voor een kleine risicogroepen van bevolking echter wel gevaarlijker), is niet meer te stoppen.

Maandelijks tekort VS in één klap bijna vertienvoudigd

‘Als Amerika niest, raakt de rest van de wereld verkouden,’ is een bekende stelregel. Hertz, één van de grootste autoverhuurbedrijven, heeft in de VS het faillissement aangevraagd (schuld: $ 17 miljard). 12.000 mensen waren al eerder ontslagen door de corona lockdown. Duizenden werknemers van concurrent Avis, Uber en Lyft ondergingen hetzelfde lot. Retail gigant JC Penny (846 winkels, jarenlang een bekende naam in bijna ieder winkelcentrum) ging ook al op de fles (2).

De Verenigde Staten hebben hun maandelijkse tekort zien oplopen naar $ 747 miljard, wat bijna net zoveel is als het tekort van het hele voorafgaande jaar. De staatsschuld stijgt dit jaar van iets meer dan 100% naar 150%. Zo’n 38 miljoen Amerikanen zijn in zeer korte tijd hun baan kwijtgeraakt, waardoor de werkloosheid hoogstwaarschijnlijk boven de 25% zal uitkomen. (3)

‘Ongekende welvaartsdaling en sociale ellende’

In een YouTube uitzending van ‘Een Oorlog Reeds Verloren’ zei Jort Kelder een week geleden tegen Sven Hulleman dat ‘er geen precedent in de moderne geschiedenis is voor de welvaartsdaling en sociale ellende die ontstaat.’

Hulleman wees erop dat één corona dode de economie dankzij Ruttes lockdowns beleid tussen de 5 en 10 miljoen euro kost. Bedenk hierbij dat niet één land, hoe rijk het ook is, in staat is om het volk medische behandelingen tegen deze astronomische kosten aan te bieden. Het zou ieder land binnen korte tijd compleet bankroet maken.

Massapsychose?

Het onderwerp van de discussie was overigens ‘De gekte van het groepsdenken’. In Nederland is een zorgwekkende trend zichtbaar waarbij iedereen die openlijk een andere mening heeft en voor een andere koers pleit ten aanzien van de corona lockdowns, door bijna de hele mainstream media en politiek, en zeker op social media, wordt verketterd en gedemoniseerd.

Hulleman: ‘We zijn miljarden aan het uitgeven en miljoenen mensenlevens aan het verwoesten, maar dat mag je niet zeggen. In wat voor land leven wij dan?’ Kelder is het met hem eens. ‘Ik vind het echt schokkend dat filmpjes van artsen die een contrair standpunt hebben (zoals huisarts Rob Elens), van YouTube worden gehaald. Dat klopt natuurlijk niet.’

‘Zijn wij in een massapsychose beland?’, vervolgt Kelder. ‘Zijn wij in een situatie beland waarin helder denken niet meer gewenst is? Politici hebben de democratie op afstand gezet, om niet te zeggen dat ze per decreet regeren, en onze grondrechten zwaar aangetast.’ Hulleman: ‘Feitelijk leven we in een fascistische, dictatoriale, opgelegde cultuur. Wij moeten doen wat wordt opgelegd, anders krijg je met de knuppel in Zuid Europese landen, en een boete van € 400,- in Noord Europese landen.’

De gekte van groepsdenken | Crisis met Kelder #1

‘Klimaatactivisten en Bill Gates vieren feest’

‘Natuurlijk vieren de klimaatactivisten onder leiding van Bill Gates nu feest,’ schrijft de Amerikaanse econoom Martin Armstrong. ‘Zij juichen bij ieder faillissement wat zij met deze absurde lockdowns hebben weten te veroorzaken. Voor het eerst in de geschiedenis is het hele volk in quarantaine gezet, in plaats van enkel de zieken.’

De totale economische vernietiging in de handel bedraagt al zo’n $ 30 biljoen (30.000 miljard), en $ 35-$45 biljoen als vastgoed dat niet kan worden verkocht erbij wordt opgeteld. Daar komt nog een hele golf aan waardeloos geworden staatsobligaties overheen. Veel opkomende economieën hebben hun toerismesector en export al zien instorten.

Eén derde wereldwijde BNP vernietigd

Het huidige wereldwijde BNP bedraagt $ 90 biljoen, waar dus maar liefst één derde vanaf gaat. De totale waarde van alles bij elkaar opgeteld (incl. vastgoed, obligaties, equities) bedraagt ongeveer $ 420 biljoen. ‘Iedereen die denk dat overheden zich hieruit kunnen stimuleren, of hyperinflatie veroorzaken, zelfs als ze $ 10 biljoen zouden uitgeven, houden geen rekening met de totale omvang van deze economische instorting.’

‘Er is GEEN ENKELE mogelijkheid om de economie weer te herstellen. De vette jaren komen NIET meer terug. Het leven is veranderd; winkels hebben social distancing borden en plexiglas schermen gekregen. Veel werknemers dragen maskers, ondanks het feit dat de CDC (en ook het RIVM) al in het begin heeft gezegd dat maskers geen enkel virus kunnen tegenhouden. In Azië worden ze gebruikt door mensen die ziek zijn – niet andersom. Om een virus op te lopen hoef je alleen maar iets aan te raken.’

‘Zoals een lezer het omschreef: een masker dragen als je alleen in je auto zit is hetzelfde als een condoom dragen als je alleen in je bed ligt. Maar dit is wel de doorsnee mentaliteit van de mensen, die echt alles geloven wat ze op TV beweren.’

Hoge inflatie, hoge werkloosheid, hongersnoden

Zelfs een ‘kleine’ correctie van slechts 10% zal ‘in alle sectoren $ 42 biljoen wegvagen. Geen enkel stimulanspakket zal de economische teruggang tot in 2022 kunnen voorkomen. De trend wordt stagflatie (= hoge inflatie, hoge werkloosheid, en geen of amper economische groei).’

‘De krankzinnige lockdowns hebben de wereldwijde voedselproductie capaciteit ernstig gereduceerd. Overal stijgen de voedselprijzen harder dan men voor mogelijk hield: het hele vorige jaar 1%, dit jaar in slechts 8 weken tijd al 3%. Dit is het directe gevolg van de vernietiging van de capaciteit om voedsel te produceren, wat dit jaar en in de komende twee jaar hongersnoden dreigt te veroorzaken.’ (1)

Welkom in Mark Ruttes nieuwe normaal, waarin vrijwel niets meer zal worden zoals het ooit was. Voor de heersende klimaatelite is dit een droom die uitkomt; voor 99% van de mensheid een absolute, nooit meer eindigende nachtmerrie.”

https://www.xandernieuws.net/…/wereldwijde-pleite-pandemie…/

About the author

Joop is een freelance reporter met ervaring in internationale zaken. Veel gereisd en met vele projecten bezig geweest. De afgelopen jaren houd hij zich bezig met onderzoek naar zaken waar de Main Stream Media over zwijgt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *